ESDER'den hileli üretim yapan firmanın açıklanmasına destek

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hileli gıda ürünü imal eden firmaları açıklamasını desteklediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahmut Çelikus, yaptığı açıklamada, hileli üretim yapan ve esnaf ahlakıyla uzaktan yakından alakası olmayan firmaların kamuoyuna duyurulması aynı zamanda bir ahilik geleneği olan pabucun dama atılması olduğuna dikkat çekti.

Çelikus, "Dürüst üretim yapan firmalarında üzerlerindeki baskı azalır ve vatandaşlarımız o firmaları güvenle tercih eder. Biz yıllardır esnaf ve sanatkârımız ahilik ilkeleriyle, ahilik ahlakıyla ahlaklanıp müşterisini kardeş gözüyle görmüş yemediğinden yememiş, giymediğinden giydirmemiştir. Bugünde kanuni yaptırımlarının yanı sıra ahilik ilkelerinin yaşatılması ve yayınlanması bu tür kötü davranışların önüne set çekeceğine inanıyoruz. Biz ESDER olarak bu tür çalışmalara ekipçe her zaman destek veriyoruz insanımızın sağlığı bizim için önemlidir. Bu tip üretimde bulunanların üyeliklerini derhal feshederiz. Bu üretici firmaların bağımlı olduğu odalarında üzerlerine düşen görevleri yapmalarını bekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber